inspiration

Sellerilasagne

Opskriften stammer fra Kirsten Skårups " Det kærlige køkken")

2 dl tørrede svampe (gerne Karl Johan)

4 tørrede shiitakesvampe (vi bruger ofte bare alm. Champignon)

¾ kg selleri

100 g løg

4 fed hvidløg

200 g champignon

Bechamelsovs:

60 g smør

4 spsk. Hvedemel

Ca. 4 dl mælk eller soyamælk

Dijonsennep

20-30 salvieblade

75 g valnødder eller hasselnødder

Lasagneplader (gerne grønne)

evt. ost til gratinering.

Læg svampene i blød i rigeligt vand i nogle timer. Skær sellerien i tynde skiver og skræl dem. Læg dem på bagepapir og grill dem i ovnen til de er let gyldne. Hak løg og hvidløg. Skær champignonerne i skiver, hak de tør-rede svampe. (gem udblødningsvandet). Svits løg og svampe i en spsk. smør. Lav en bechamelsovs: smelt resten af smørret, drys melet på og bag op med ud-blødningsvandet fra svampene og mælk. Smag til med salt, peber og sennep. Snit salviebladene og hak valnødder og hasselnødder. Læg alle ingredienser lagvis i et fad, der skal være et lag sovs øverst. Drys evt. med et lag ost og sæt lasagnen i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.


 
Opskrifter

Om Bakkedalen
Bakkedalens filosofi
Om biodynamik
Links
Organic Grown

Tværgyden 1, Horne, 5600 Fåborg

kontakt

nyhedsbreve